AMENZI PENTRU STAȚII DE EPURARE ȘI ALIMENTARE CU APĂ FĂRĂ ACTE DE REGLEMENTARE

0
23

Comisarii GNM-CJ Dolj s-au deplasat săptămâna trecută în urma unei sesizări la UAT Vârvoru de Jos, pentru a verifica aspecte ce vizau cinci stații de alimentare cu apă și epurare ce aparțin Serviciului de Utilități Publice Vârvoru de Jos, dar și o stație de alimentare/epurare ce aparține unității administrativ-teritoriale Vârvoru de Jos.

Întrucât nu au existat acte de reglementare prevăzute de OUG 195/2005 privind protecția mediului, comisarii GNM-CJ Dolj au aplicat două sancțiuni în cuantum de 60.000 de lei fiecare, o amendă pentru UAT Vârvoru de Jos și alta pentru Serviciul de Utilități Publice Vârvoru de Jos.

Activitatea de inspecție și control s-a desfășurat împreună cu reprezentanții ai Administrației Bazinale Jiu, urmând ca aceștia, în baza analizelor, să constate dacă stațiile se încadrează în indicatorii stabiliți prin Avizul de Gospodărire al Apelor-NTPA 001.

Trebuie menționat faptul că protecția mediului constituie o obligație atât a persoanelor fizice, cât și juridice, iar funcționarea fără a deține acte de reglementare din punct de vedere al mediului, contravine prevederilor art.94 din OUG 195/2005 privind protecția mediului!

Sursa: Garda de Mediu Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here