CETATEA SEVERINULUI LA CEAS DE CÂNTEC

0
31

5 iulie, ora 21.00, alături de orchestra Ansamblului Izvorașul a Palatului Culturii ”Teodor Costescu”, dirijor, profesor Nicolae Drăghia și de minunatele domnițe: Alina Moți-Drăghia, Emilia Dorobanțu și Dorina Vasilashko, sunteți invitați să vå bucurați și să cântați!
Accesul la concert se face pe baza biletului de intrare în Cetate.

Ansamblul Izvorasul face cunoscută și legenda

A fost odată un Rege, care a cucerit Cetatea, și odată cu ea a cucerit-o pe Domnița Cetății. Așa s-a împlinit povestea care, spun cei ce au trăit în acele timpuri, a durat sute de ani și mai durează și acum, asta dacă ești un pic atent și asculți zicerile pietrelor din zidurile Cetății.
Asta până când, într-o zi, Regele a plecat să lupte cu dușmanul care-și dorea cu orice preț Cetatea SEVERINULUI și a lăsat-o pe Domniță tristă și plânsă. De atunci și până azi, mai precis pe 5 iulie, ora 21, inima Domniței a împietrit de tristețe, dar se deschide și râde, când aude muzică în Cetate pentru că, am uitat să vă spunem, Domnița era îndrăgostită de muzică și doar asta îi alina dorurile, iar când credea că se prăbușește de dorul Regelui, cânta: ”INIMĂ, NU FI DE PIATRĂ/ ȘI VEZI DORUL CUM MĂ POARTĂ…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here