Fructele acelea galbene sau roșiatice sau chiar violacee pe alocuri pe care toți producătorii agricoli le culeg și adună pentru țuică sunt excelente în dulcețuri.
Dulce acrișoară, dulceața de corcodușe este excelentă-n cremele prăjiturilor de casă dar mai ales pentru clătite. Corcodușe sunt pe toate drumurile, ulițele, prin toate gardurile și pe toate dealurile și câmpiile noastre românești. Este fructul copilăriei pe care mulți dintre noi îl înghesuiau în buzunare și parcă niciodată buzunarele nu erau atât de generoase pe cât ne-am fi dorit.
Corcodușele sunt o sursă bună de vitamine din complexul de potasiu, calciu, fosfat, vitamina C și B, care au o mare importanță pentru procesul de metabolism și sănătatea sistemului nervos.
O singură corcodușă are 30 de calorii.
Țara de origine e Turcia.
Și dacă ați strâns măcar o farfurie de corcodușe indiferent de soi, cu un kilogram de zahar , un pahar de apă și o lămâie, obțineți cea mai delicioasă dulceață din această vară.