Voluntarii ISU Mehedinţi, recrutaţi în cadrul proiectului ”Salvator din pasiune”, au încheiat cursul de acordare a primului-ajutor de bază

0
21

Încă 73 de voluntari s-au alăturat familiei salvatorilor mehedinţeni, exprimându-şi dorinţa de a urma cursurile de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă, prin încheierea unor contracte de voluntariat, fără a fi remuneraţi.
Aceştia au parcurs un curs de instruire iniţială, care i-a familiarizat cu misiunile specifice pompierilor militari şi un curs de prim-ajutor de bază, în total 54 de ore de pregătire.

În urma absolvirii cursului de prim-ajutor de bază, voluntarii au dobândit competenţe de a accesa şi activa sistemul de urgenţă, de a recunoaşte urgenţele cu risc vital şi de a acorda primul- ajutor de bază până la sosirea echipajelor de intervenţie, precum şi de utilizare a defibrilatorului semi-automat.

Ei vor continua pregătirea practică sub îndrumarea pompierilor profesionişti, pentru a-şi perfecţiona cunoştinţele şi deprinderile dobândite pe parcursul cursului.

După parcurgerea unui număr de 120 de ore de pregătire, “salvatorii din pasiune” vor obţine un certificat de voluntariat şi vor putea participa la cursurile de prim-ajutor calificat, descarcerare şi operaţiuni de salvare, precum şi la misiunile desfăşurate de pompierii mehedinţeni.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „DROBETA” al judeţului Mehedinţi a demarat activitatea de voluntariat în luna mai a anului 2016, în prezent, în program rămânând înscrişi 138 de voluntari, dintre aceştia 20 participă, efectiv, la intervenţii cu echipajul medical SMURD.

Participarea la intervenţii împreună cu echipajele inspectoratului este condiţionată de absolvirea cursurilor corespunzătoare, însă voluntarii se pot implica şi în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

ISU MEHEDINȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here