PĂDURI PÂRJOLITE ÎN ZONĂ PROTEJATĂ

0
14

ISU MEHEDINTI a dat publicității situația din Zona Protejata a Parcului National Porțile de Fier

Zeci de pompieri militari, jandarmi, silvicultori ai Direcției Silvice Mehedinți și rangeri ai Parcului Natural Porțile de Fier depun și acum eforturi însemnate pentru a stinge incendiul izbucnit joia trecută într-o pădure de pin din zona de protecție integrală a Parcului Natural Porțile de Fier.

În sprijinul lor, Ministerul Apărării Naționale acționează cu două aeronave C-27J Spartan special echipate pentru stingerea incendiilor.

Pompierii militari, jandarmii, silvicultorii mehedințeni și rangerii Parcului Natural Porțile de Fier au reușit să localizeze incendiul, care a cuprins o suprafață de 80 de hectare de pădure de pin și alte 40 de hectare de pășuni și pășuni împădurite ale localității Șvinița, au realizat benzi izolatoare, însă, pe fondul secetei și a vântului, în multe locuri flăcările revin.

Reamintim că incendiul a izbucnit joi, 4 iulie, inițial două hectare de pădure de pin cu vârsta de circa 120 de ani în UP II Șvinița, ulterior extinzându-se. În zona afectată accesul este dificil, terenul fiind accidentat, cu pante între 25 și 40 de grade, făcând imposibilă intervenția mijloacelor auto ale pompierilor militari, apa fiind transportată de la mașinile pompierilor cu ATV-urile colegilor noștri de la parcul natural și ocolul silvic.

Facem apel către cetățeni să fie responsabili, să

⛔️ NU incendieze miriștile,

⛔️ NU lase focul nesupravegheat, mai ales în zonele cu risc de producere a incendiilor și în apropierea pădurilor. De asemenea, facem un apel către turiști să ⛔️ NU aprindă focul în pădure sau în apropierea lor și ‼️ să se asigure că sting focul, după ce îl folosesc în locurile special amenajate.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here