Rețeta e de pe vremea bunicilor, ba chiar a străbunicilor când Tata Ion, străbunicul meu din partea mamei își punea la murat castraveții din gradină pentru a doua zi. Erau delicioși. Se făceau galbeni aurii acrișor-dulci de-ți lingeai degetele. Știu, nu e chiar educațional să vorbim așa. Ne-am prea orășenit și am uitat când mâncam poamele verii de pe jos: mere pere, dude, prune, corcodușe. Acum le dăm peste mână celor mici că…e de pe jos și-i invadează microbii. Ne-a luat trendul pe toți de creieri și văd că nici nu ne mai revenim…
Revin la castraveți!
Dacă ai intrat în gradina de la țară și ai strâns o poală de castraveți, pentru un borcan de 3 kg, ai nevoie de ei tăiați în 2 sau 4 sau chiar rondele, sau chiar întregi. După preferință!
Îi așezi în borcan cu mărar o legătură de marar, eu am pus chiar și uscat, o floare întreagă, o ceapă tăiată în 4 și 6-7 grăunțe de usturoi , am umplut borcanul cu apă și am așezat ușor 3 linguri de sare și 3 lingurițe de zahar.
Se lasa-n soare acoperit borcanul cu un tifon și a doua zi sau a treia chiar sunt…delicioși.
E un gust pe care nu îl veți regăsi nicicând la castraveții murați ai iernii.
Întreaga vară îi puteți prepara, zilnic și -i puteți mânca la orice fel de mâncare sau ciorbițe dulci.
Poftă Bună!
Viața la țară e fabuloasă!