SALATĂ DE FASOLE

0
303

O rețetă de CARMEN GHIMIȘ

Fasolea verde este foarte versatilă și cel mai ușor de făcut este salată. Iar un ulei de foarte bună calitate și un oțet balsamic gourmet transformă banala fasole fiartă într-un fel demn de câteva stele Michelin. Chiar dacă acestea sunt mai scumpe, uleiul și oțetul, își merită investiția, pentru că nu pui mai mult de 2 linguri la o salată și totodată, fiind de calitate, investești și în sănătate.

Orice salată de verzituri e foarte delicioasă și neplictisitoare și în felul acesta introduci mai multe fibre în alimentație, consumând cu plăcere mai multe legume.

Ingrediente:
240 gr fasole
2 linguri ulei masline Agoureleo
2 linguri oțet balsamic cu miere de cimbru
2 linguri semințe cânepă
1 ou fiert
sare, condimente

Mod preparare:
1. Se curăță fasolea și se spală, apoi se fierbe. Se aduce apa la punctul de fierbere și în funcție de cum se dorește fasolea( mai crocantă sau mai fiartă) se lasă între 3-15 minute. După acea se pune într-un vas cu apă și gheață.
2.Într-un bol se pune fasolea, uleiul, oțetul și se amestecă bine împreună cu sarea și condimentele, adăugându-se deasupra oul fiert.


Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here