SALATĂ DE VARĂ CU IARBĂ GRASĂ ȘI PEPENE VERDE

0
375

O rețetă realizată de CARMEN GHIMIȘ


Această salată e mai mult un desert, chiar dacă are telemea de oaie și iarba e puțin acrișoară, se combină excelent cu dulceața pepenului și a oțetul balsamic. Pentru a avea salate bune, cu arome deosebite investiți în uleiuri presate la rece și oțeturi de calitate, merită diferența de preț. O salată banală de buruieni dacă i-ai pus un ulei de măsline deosebit, un tip de sare de gen fulgi și un oțet nectar transformi totul într-un festin. Dacă nu ai la îndemână și altfel de ingrediente, buna dispoziție și armonia fac ca o salată dreasă cu oțet de 9 grade acetice pentru murături și ulei rafinat de floarea soarelui să fie în regulă, dar de ce să nu explorăm și să ne bucurăm de cât mai multe arome.


Inspirația de data aceasta a fost de prin niște amintiri, cum bunicii îi plăcea să mănânce pepene verde cu brânză sărată și fascinația turcilor pentru iarba grasă. La noi s-a uitat că se mânca această buruiană, dar turcii și cei din zona Mediteranei au o mulțime de rețete pentru Portulaca. Căutați pe Instagram, folosind cuvântul semizotu (iarbă grasă în turcă) pentru foarte multă inspirație în bucătărie cu această iarbă minune. Afiyet olsun!

Ingrediente:
15 fire iarbă grasă
1 linguriță mentă uscată
2 castraveți medii
200 grame pepene verde
150 grame telemea oaie
1 linguriță semințe susan negru
1 lingură ulei măsline
1 lingură oțet balsamic

Mod preparare:
1. Se spală foarte bine iarba grasă și se taie bucăți de 3-4 cm lungime, iar restul ingredientelor se taie cubulețe.
2.Se amestecă totul într-un vas și înainte de servire se ține jumătate de ora la frigider.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here