FRUCTE, LEGUME ȘI IARBĂ GRASĂ, ÎNTR-O SALATĂ DELICIOASĂ!

0
305

O rețetă realizată de Carmen Ghimiș

Salatele sunt esențiale vara, căldura și abundența legumelor, fructelor te fac să încerci variante rapide, sățioase și ușor de preparat.
Încă mă minunez în câte combinații pot folosi turcii această plantă. La ei am văzut ciorbă, omletă, chiftele, mai rămâne să o văd folosită și în prăjituri.

Hehe! La o simplă căutare pe Google, folosind fie denumirea în latină, română sau engleză, mare lucru nu găsești, dar când cauți pe Instagram cu denumirea din turcă, o altă lume ți se deschide.

Semizotu( iarbă grasă în limba turcă) e Sesam deschide-te al lui Ali Baba. La câte variante de rețete sunt, toată vara voi mânca doar iarba grasă. În modul acesta și grădina va arăta fără buruieni. Pe lângă o mulțime de rețete în care se folosește iarba grasă, te amuzi copios și cu traducerea automată din limba turcă.


În perioada postului telemeaua de oaie poate fi înlocuită cu tofu. Cred că orice rețetă poate fi adaptată la nevoile tale și totul vine de la sine când îți asculți corpul. El știe de ce avem nevoie pentru a ne simți în formă și dacă vrei să încerci ceva nou cu siguranță ar trebui să faci această rețetă.

Ingrediente:
15-20 fire iarbă grasă
100 grame vișine sau orice fruct de pădure
150 grame telemea oaie
1 ardei
2 lingurițe susan
1 porumb fiert sau copt
2 mâini roșii cherry
15 gr fistic prăjit
Ulei, sare

Mod preparare:

  1. Se spală legumele și iarba grasă, se taie și împreună cu restul ingredientelor se amestecă într-un bol și se asezonează cu sare, condimente, ulei și oțet.
  2. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here