Anul universitar a început, astăzi, la Facultatea de Geografie din Drobeta-Turnu Severin. Instituția aniversează 20 de ani de activitate
Astăzi, 1 octombrie, a avut loc deschiderea oficială a anului universitar 2024-2025 la Facultatea de Geografie din Drobeta-Turnu Severin, filiala locală a Universității din București. Evenimentul a fost marcat de o dublă aniversare: 124 de ani de învățământ geografic la nivel național și 20 de ani de activitate continuă în Drobeta-Turnu Severin.
„Mulțumesc inițiatorilor acestui proiect și profesorilor universitari care au făcut posibilă existența acestei filiale, oferind absolvenților de liceu din orașul nostru oportunitatea de a accesa un învățământ geografic de calitate”, a declarat Asistent univ. dr. Mihaela Oglindoiu.
Conf. univ. dr. habil. Cristian Drăghici, invitat la deschiderea noului an universitar, le-a vorbit studenților despre prestigiul Facultății de Geografie, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din țară:
„Facultatea de Geografie este una dintre cele mai prestigioase din România. Ne aflăm printre primele două din țară, alături de Cluj, dar pe anumite domenii, în special planificarea teritorială, suntem cei mai buni. Avem o tradiție de 160 de ani, din care 124 funcționăm oficial. Ne mândrim cu acest trecut, iar decretul lui Alexandru Ioan Cuza stă ca dovadă a importanței acestui domeniu încă de acum mai bine de un secol.”
Primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu, a reafirmat susținerea administrației locale pentru această instituție de învățământ:
„Studenții Facultății de Geografie din Drobeta-Turnu Severin au oportunități reale în municipiul nostru. Este important ca aceștia să fie pasionați de ceea ce învață și să se dezvolte profesional, iar noi îi vom sprijini mereu cu drag. Facultatea își desfășoară activitatea într-o clădire a primăriei. Le oferim sprijin pentru ca ei să își găsească locul în societate”, a transmis primarul.
Evenimentul s-a încheiat cu un mesaj motivațional din partea profesorului Grigore Gociu, care i-a îndemnat pe studenți să valorifice oportunitatea de a studia geografia în orașul lor natal și să învețe unii de la alții:
„Chiar dacă, poate v-ați gândit să studiați planificarea teritorială la Timișoara sau București, trebuie să realizați avantajul pe care îl aveți studiind aici, acasă. Vă urez mult succes și încurajez colaborarea și învățarea reciprocă.”
La Facultatea de Geografie din Drobeta-Turnu Severin studiază 75 de studenți, care astăzi au început un nou capitol sub îndrumarea cadrelor universitare.