Elevii clasei a III a B de la Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși ” coordonați de Mihaela Cristina Strinu au sărbătorit astăzi ,,ErasmusDays” prin povești digitale în educația pentru facilitarea incluziunii.
,,Folosind avantajul pe care ni-l oferă internetul și având acces la o gamă largă de informații, precum și la tehnici informaționale computerizate, elevii clasei a III-a B au creat filmulețe despre circuitul apei în natură.
Curiozitatea și dorința de a ști mai multe i-a făcut să utilizeze anumite platforme Gemini, ChatGPT- pentru a selecta informații. Cu ajutorul aplicației LightCut au realizat filmulețe folosind poze pe care le-au făcut în diferite excursii sau alte activități extrașcolare.
Un alt beneficiu al acestei activități este faptul că le-a dezvoltat capacitatea de comunicare ,facilitând în același timp consolidarea relațiilor interpersonale.” A menționat învățarea Mihaela Cristina Strinu care în decursul anilor a reușit să-și vadă realizați toți elevii cărora le-a pus stiloul în mână.
În viața unui elev, dascălul are un rol primordial. Educația celor 7 ani de acasă se desăvârșește la școală, unde bagajul educațional, emoțional și aspirațiile spre viitor sunt într-o conexiune impecabilă cu omul de la catedră care are rolul asemeni unui bijutier să șlefuiesc micile diamante care mâine, poimâine vor ajunge oameni de nădejde.
Subiectul de astăzi de la clasă arăta grija pentru natură, pentru viitorul planetei și asta nu poate decât să ne bucure pe toți laolaltă că interesul rămâne viu pentru păstrarea unei vieți nealterate pe PĂMÂNT.
APA este elementul fără de care nu putem trăi. Este un factor decizional în angrenajele organismelor vi. Tocmai de aceea este demn de luat în seamă și trebuie conștientizat la nivel mondial pentru vitalitatea lui.
APA a fost tematică de film astăzi și copiii au depășit orice așteptări în realizarea lui.
Foto- Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși”