O rețetă realizată de Carmen Ghimiș
Încântare și dezgust cu aceste degete de monștri.

Inspirația vine de la Pick Up Limes pentru degete și pentru aluat de la Mazilique. Pe cât de urâte, pe atât de delicioase și rapid de făcut. Nu știu cum ar reacționa cei mici, dar pentru mine a fost foarte amuzant să reinterpretez pentru perioada de Halloween fursecuri simple cu unt. Și chiar au ieșit înfricoșător de bune, fragede și aromate.

Ingrediente:
325 gr făină
200 gr unt
80 gr zahăr
3 gălbenușuri de ou
2 lingurițe de extract vanilie
2 linguri spirulină albastră
Migdale
Dulceață zmeură

Mod de preparare:

1. Untul tăiat cubulețe se amestecă cu făina și se sfărâmițează. Se adaugă zahărul, gălbenușurile, extractul de vanilie și se frământă până se obține un aluat fin și nelipicios. Pentru a obține degetele albastre se poate împărți cantitatea de făina în două și se amestecă doar o parte cu spirulina albastră. De la portocaliul gălbenușurilor, degetele simple vor fi galben deschis.
2.Aluatul se lasă la rece pentru minim o oră, dar este în regulă și dacă stă peste noapte în frigider pentru a coace fursecurile la micul dejun.Pentru unghii am folosit migalele, pe care le-am avut hidratate și decojite. Iar pentru sânge am folosit dulceața de zmeură.
3.Cuptorul se preîncălzește la 250 grade și apoi se lasă la 180 grade pentru aproximativ 8-10 min, poate dura și 15 minute, în funcție de cum îi doriți.
4.Fursecurile se pun pe un grătar la răcit și se servesc simple sau cu dulceață, smântână, orice preferați.

Pentru unghii am folosit migdalele, pe care le-am avut hidratate și decojite. Iar pentru sânge am folosit dulceața de zmeură.

Poftă bună!