O rețetă realizată de Carmen Ghimiș
Nopțile lungi de final de toamnă și început de iarnă cer hrană ce încălzesc sufletul și oasele, dar când vrei să urmărești un film niște chipsuri sunt mult mai ademenitoare.
Frunza de kale este perfectă pentru a fi făcută chips și combinația cu lămâie și mărar e foarte bună.
De asemenea pot fi adăugați la supele cremă de linte, praz, dovleac sau alte supe făcute din legume de sezon.
Ingrediente:
50 gr frunze kale și o legătură de mărar
2 linguri ulei
Zeama de la o jumătate de lămâie
Sare
Piper
Mod preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 250 grade Celsius pentru 10 minute și între timp taie la frunzele de kale partea mai groasă.
2.Într-un castron amestecă zeama de lămâie, uleiul și sarea.
3.Într-o tavă de cuptor așezi o hârtie de copt pe care pui frunzele de kale fără a fi suprapuse în strat gros, de preferat să fie doar câte o frunză, una lângă alta și torni vinegreta peste ele.
4.Timp de 8-10 minute se coc chipsurile la 180 grade Celsius. Se supraveghează deoarece imediat se pot arde.
Poftă bună!