11 restaurante din Craiova vor avea începând de astăzi un meniu special, cu delicatesele din 11 țări și vinurile specifice acestora.
Lia Olguța Vasilescu, primărița Craiovei anunță populația că:
,,În același timp,
preparatele tradiționale oltenești au fost reinventate de elevii de la Liceul de Industrie Alimentară și se vor regăsi în restaurantele participante la proiect. Astfel, viitorii bucătari au pregătit mâncăruri și dulcețuri de praz, macarons de pepene de Dăbuleni și alte delicatese care au putut fi degustate de vizitatori. În același timp, au învățat diferite rețete ale chefilor din mai multe țări, cu obiectivul de a se pregăti mai bine pentru viitoarea lor meserie și de a sprijini industria HORECA să se dezvolte, prin asigurarea de personal specializat.
Proiectul va fi permanentizat, astfel încât să devină un pilon al obiectivului de atragere a turiștilor la Craiova pe tot timpul anului. 🍚Am degustat astăzi mai multe preparate foarte gustoase și vă invit să le încercați și dvs în următoarele restaurante din Craiova:
Artizan 35 – TURCIA
BIG BEN – AZERBAIDJAN
CRAFT – UNGARIA
Ellipse – City•Restaurant Ramada Plaza – GEORGIA
Epoca Steak House and Wine Bar – MACEDONIA DE NORD
IBERICO – CROAȚIA
La Dolce Vita – GRECIA
NOBEL cuisine – REPUBLICA MOLDOVA
Restaurant Olivé Craiova – POLONIA
SteSo restaurant – SERBIA
The Manor Restaurant & Lounge – BULGARIA.
La evenimentul de astăzi au participat reprezentanți ai autorităților locale, miniștri, influenceri (cum ar fi Cătălin Botezatu), vizitatori și vânzători de produse tradiționale. Vă invităm să testați delicatesele din 11 țări, doar la Craiova, în cadrul celui mai amplu proiect din Europa de Est gândit de elevii unui liceu de profil alimentar.”