Ce mâncăm astăzi la prânz , dar la cină? Este o întrebare care ne macină atunci când nu avem timp să alocăm pentru prepararea mâncărurilor preferate.
KANTINA in MAll la Targu Jiu vine cu o serie de soluții.
Iată câteva exemple de preparate cu carne care sunt frecvent întâlnite în cantine (kantine), mai ales în România sau în alte țări europene:
Preparate cu carne de pui:
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur sau piure
Piept de pui la grătar cu orez și salată
Tocăniță de pui cu mămăliguță
Șnițel de pui cu cartofi prăjiți sau piure
Ciorbă de pui a la grec
Preparate cu carne de vită:
Tocană de vită cu legume
Chiftele marinate cu piure
Ciorbă de burtă (sau ciorbă de văcuță)
Friptură de vită la tavă cu orez sau legume sotate
Preparate cu carne de porc:
Ceafă de porc la grătar cu murături și cartofi
Mâncare de fasole cu cârnați afumați
Friptură de porc cu varză călită
Tocăniță de porc cu mămăligă
Ciorbă de porc cu tarhon sau leuștean
Preparate mixte sau tradiționale:
Sarmale cu carne de porc, servite cu smântână și mămăliguță
Musaca de cartofi cu carne tocată
Ardei umpluți cu carne de porc sau amestec porc-vită









