GRANOLA CU STRUGURI

0
306

O rețetă realizată de Carmen Ghimiș

A venit toamna și e sezonul strugurilor. Cu toate că în ziua de azi găsești cam orice vrei la supermarket, indiferent de anotimp, nu ar fi rău să consumăm preponderent ce e specific lunii respective. Deși e plăcut să ai acces, oricând, la ceea ce îți face poftă. Având, aproape tot timpul, la îndemână ce fructe și legume vrem, cred că și uităm să ne mai bucurăm de ele atunci când le avem în farfurie, să ni se pară normal că în decembrie avem căpșuni. Și să nu uităm de aromă și gust care sunt mult mai intense atunci când este vremea lor! Trecând peste acest debate al sezonalității fructelor și legumelor, mă opresc la granola, care mi se pare exagerat de scumpă de cumpărat în magazine. O variantă mai ok, fără ulei de palmier, arome sau patru feluri de zahăr are un preț destul de mare pentru ce cantitate este în pungă. Așa că pornind de la un stugure și adăugând cerealele și nucile specifice acestei rețete am făcut o tavă imensă de granola, tocmai bună de mâncat cu iaurt sau lapte la micul dejun sau ca gustare.

Ingrediente:
25 gr fulgi cocos
250 gr fulgi ovăz
65 gr caju
80 gr migdale
170 gr curmale
120 gr tahini
50 gr goji
40 gr semințe floarea soarelui
40 gr semințe dovleac
100 gr struguri
100 gr fulgi ciocolată amăruie
50 ml sirop agave

Mod preparare:
1. Preîncălziți cuptorul 10 minute la 200 grade Celsius, apoi lăsați la 150.
2.Adăugați toate ingredientele uscate într-un bol și amestecați.
3.Ingredientele ude le puneți într-un robot de bucătărie și le mixați până faceți o pastă.
4.Peste ingredientele uscate puneți pe cele umede și le amestecați omogen.
5.Pe tava de la cuptor așezați o hârtie de copt și împrăștiați uniform granola și lăsați să se coacă pentru 25-30 de minute. Din când în când mai amestecați și când începe să devină aurie o scoateți din cuptor. Când s-a răcit complet o puneți într-un borcan. Se poate păstra și 2 săptămâni într-un loc rece și întunecat.


Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here