SARE AROMATIZATĂ CU FRUNZE DE SMOCHIN

0
268

Un articol de Carmen Ghimiș

De curând am aflat că frunzele de smochin ar fi comestibile și am zis să le încerc. Primul gând a mers spre a fi folosite în salată, dar ele pot fi consumate doar după ce sunt puse la deshidratat. Verzi se utilizează pentru a înveli carnea și a o prepara termic sau de a servi pe post de farfurie. În varianta uscată se pot face sirop sau amesteca cu sare.

Dacă este o iarnă blândă și ai acces la un smochin, când coci fructe sau legume poți pune pentru aromă și câteva frunze.

Ingrediente:
6 frunze smochin
150 gr sare sau fulgi de sare

Mod preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius și apoi puneți frunzele pe tava de copt pentru 4-5 minute. Acestea când încep să se facă, emană un miros foarte frumos de cocos, vanilie.
2.După ce sunt gata, complet uscate, le fărâmițați, le scoateți părțile lemnoase și le puneți într-un mojar pentru a le face cât mai mărunt.
3.Luați o sită și le cerneți pentru a avea frunza de smochin ca o pudră și o amestecați cu sarea.
4.Păstrați într-un borcan, închis ermetic, într-un loc întunecat și răcoros.

Explorare plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here